Mannes Motor
– Vi är experter på ATV / fyrhjulingar och mopeder

På Mannes Motor erbjuder vi, förutom bilar, även ATV / UTV / Fyrhjuling, mopeder och scootrar. Tack vare lång erfarenhet och noggranna avvägningar känner vi igen god kvalité när vi ser den. Här finner ATV- eller moped-entusiasten allt som behövs för den ultimata upplevelsen, välj bland säkra och prisvärda produkter. Vi anser att när det kommer till att skapa den ultimata upplevelsen handlar det inte om varumärket – det handlar om att hitta den rätta känslan i både fordon och utrustning. Vi hjälper dig att hitta rätt.

ATV / UTV / Fyrhjuling

ATV är en engelsk förkortning på ”All Terrain Vehicle”. ATV / fyrhjuling är ett transportmedel av typ terrängmotorfordon eller motorcykel med fyra hjul, huvudsakligen använd för terrängkörning, så kallad ”offroad”. I många länder kallas fyrhjulingen för ATV.

UTV står för ”Utility Terrain Vehicle” och är ett fordon anpassat för arbete och växer sig starkare år för år. Idag är det en favorit för många! Fördelarna med detta fordon är många; bland annat är det enkelt att ta sig i och ur, du sitter säkert skyddad av en ”skyddsbur”, samt har goda lastmöjligheter i form av ett flak.

UTV och ATV har båda fördelarna att det är enkelt att manövrera dessa fordon i skog och mark, eller utöva arbete hemma på gården eller på arbetsplatsen.

På Mannes motor erbjuder ett brett sortiment av ATV / ATV / fyrhjulingar. Med allt ifrån barnfyrhjulingar till arbetsfyrhjulingar. Oavsett om du vill ha en enkel och billig hobbyfyrhjuling eller en riktigt robust, vägregistrerad ATV / UTV finner du den hos oss. Vi har även ett brett sortiment av tillbehör och den utrustning du behöver för att hitta den rätta känslan!

Välkommen in i vår motorhall på Stampgatan 2 på Trestad Center i Vänersborg och ta en titt på vårt sortiment!

Viken registrering ska man ha?

Terrängregistrerad
Ett terrängmotorfordon är ett motordrivet fordon som i huvudsak används för person- eller godstransport i terräng. Terränghjuling får inte köras på allmän väg, utan bara på enskilda vägar, men det finns undantag. Den som vid färd med ett sådant terrängmotorfordon behöver korsa en väg som inte är enskild får göra det via den kortaste lämpliga sträckan. Detsamma gäller om det med hänsyn till terrängförhållandena är nödvändigt att färdas på vägen. Vid färd på väg får fordonet köras högst i 20 km/h.

 • Körkortskrav: B-behörighet
 • Registreringsskylt: Ja
 • Trafikförsäkring: Ja
 • Fordonsskatt: Nej
 • Skyddshjälm: Ja

Traktor
Traktor är ett motordrivet fordon med minst två hjulaxlar, som är inrättat för att dra andra fordon eller arbetsredskap och ska vara utrustad med kopplingsanordning. Traktorer delas in i två undergrupper beroende på deras maximala konstruktiva hastighet.

 • Traktor a ska vara konstruerad för att kunna köra i högst 40 km/timmen.
 • Traktor b får köras i högst 50 km/timmen. (Går fortare)

Vägens hastighetsbegränsning gäller för alla fordon men för traktor gäller även:

 • Traktor A ska vara konstruerad för att kunna köra i högst 40 km/h
 • Traktor B får köras i högst 50 km/h
 • Körkortskrav Traktor A: AM-behörighet (15år) eller högre
 • Körkortskrav Traktor B: B-behörighet
 • Registreringsskylt: Ja
 • Trafikförsäkring: Ja
 • Fordonsskatt: Nej
 • Passagerare: Traktor B vissa modeller, se registreringsbeviset
 • Skyddshjälm Traktor A: Ja
 • Skyddshjälm Traktor B: Ja

Moped / Elmoped / Scooter

På Mannes Motor erbjuder vi mopeder, elmopeder och scootrar för alla smaker! Vi har ett stort urval av både bensindrivna mopeder och eldrivna mopeder. Vi säljer mopeder från Derbi, Aprilia, Gilera, Piaggio, DRAX, Super Soco och LV.

Elmoped har kommit för att stanna. Minimal driftkostnad, inga utsläpp, inget motorkrångel och inga motorljud. Servicen är oftast billigare också eftersom den saknar olja. Du är dessutom mycket snäll mot miljön när du åker eldrivet. En eldriven moped har fördelarna att du oftast inte åker mer än en “laddning” per dag. Normalt sett räcker en laddning upp till 5 mil. Våra elmopeder är noga utvalda och håller högsta möjliga kvalité.

Fördelen med bensindrivna mopeder är att de inte behöver laddas. Söker du exempelvis en moped som tar dig billigt till och från jobbet eller skolan är Drax ett bra och prisvärt alternativ. Alla Draxmodeller har 4-takts motor som ger en tyst och bekväm körning. Vill ni ha en mycket välbyggd och tuff moped är Derbi eller Aprilia mycket bra alternativ. Vi har även tillbehör och utrustning – allt från hjälmar till skydd och handskar mm.

Välkommen in i vår motorhall på Stampgatan 2 på Trestad Center i Vänersborg och ta en titt på vårt sortiment!

Hitta till oss

Öppettider

Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 10:00 - 14:00 Stängt Juli och Augusti
Vardagar 07:00 - 16:30
Telefontid 07:30 - 16:30