Målet var givet – Manne fick sin bilanläggning

Han har alltid velat driva sin egen bilanläggning. Kanske har han alltid vetat att det skulle bli så också. Nu är han där.
–  Det är fantastiskt kul och det känns så härligt och så rätt, säger han.

Bilar betydde allt som liten för Manne. Varifrån intresset kom vet han inte, bara att det växte sig starkare under ungdomsåren. Han hade tillräckligt bra betyg för att komma in på vilken gymnasieinriktning som helst – det blev Fordonsteknisk.
– Det var det enda alternativet, det var det jag ville göra, säger Manne med glöd i rösten.

Efter militärtjänst som tekniker på ett pansarregemente började Manne som tekniker på en AUDI-verkstad. Viljan att lära sig mer och utvecklas tog honom snart till en annan del av verkstaden.
– Jag fick ett vikariat som servicerådgivare och blev helt såld på det redan efter två veckor.

Varför?
– Jag tror att det var den bekräftelsen man fick av nöjda kunder, och känslan av att utvecklas. Det finns en utmaning i att sälja service, få förståelse för något som inte syns utanpå bilen, eller kanske inte märks heller. Men det som drev mig var att få kunderna att känna sig trygga och nöjda.

Klev över till Porsche
Karriären fortsatte med att Manne nappade på ett erbjudande från Porsche Sverige.
– Jag hade arbetat ett tag hos återförsäljare och tiden kändes mogen att vidga vyerna och lära känna ytterligare en del av bilbranschen. Det var inspirerande eftersom man fortfarande hade en servicerelation – fast denna gång gentemot återförsäljarna.

Där och då började också Mannes tankar på att starta eget bli mer återkommande och starka.
– Parallellt med arbetet på Porsche studerade jag till marknadsekonom på IHM och fick mer insikt i hur det var att driva företag.

Vad kände du då?
– En stor längtan och drivkraft att ha eget, att känna större delaktighet och kunna påverka, skapa något. Det är klart att den drömmen hade funnits i bakhuvudet, men under studietiden på IHM blev tankarna mer konkreta.

Mazda – Mannes modell
Strax efter examen bestämde sig familjen för att lämna Stockholm och flytta till sin frus, Ninas hemstad Uddevalla. Manne lämnade då Porsche efter sju år och stämplade istället in på Fords huvudkontor i Göteborg som regionchef inom bilförsäljning.

Manne trivdes väldigt bra på Ford, men efter ett tag dök tillfället upp:
– Jag fick reda på att Mazdakontraktet i Trestad var ledigt och började läsa på om märket. Det var fascinerande läsning: Mazdas utmanar-anda, att våga göra saker annorlunda – och aldrig ge upp! Med sitt ursprung och sin verksamhet i den japanska staden Hiroshima förstår man vad det innebär. Det finns en stor ingenjörsstolthet och design-anda som gjorde mina känslor för Mazda kompletta. Jag kan verkligen känna samhörighet med märket och produkterna.

Och nu står Manne här, i sin bilanläggning – med ögon som glöder:
– Det är nu som det börjar på allvar. Det är upp till bevis – men jag är övertygad att med rätt utmanar-anda och glöd för att aldrig ge upp, kommer vi att skapa vår framgång.

Hitta till oss

Öppettider

Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 10:00 - 14:00 Stängt Juli och Augusti
Vardagar 07:00 - 16:30
Telefontid 07:30 - 16:30